Goed nieuws! De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de kastjes en allerlei andere zaken. En daarmee is er zicht gekomen op de officiële lancering: woensdag 31 mei!
Op deze middag zullen we met de Veense scholen, wethouders en medewerkers van gemeente Veenendaal en andere geïnteresseerden een goede start geven aan de uitrol van Meet je Leefomgeving. We blikken terug op de afgelopen jaren waarin de kastjes ontwikkeld werden en we kijken vooruit naar de mogelijkheden die er voor ons liggen.
Denk bijvoorbeeld aan de effecten van het NK tegelwippen: zien we dat een groenere omgeving een lagere temperatuur teweegbrengt? En zorgen efficiëntere stoplichten voor een lagere geluidsbelasting? Of hoe ver verspreidt fijnstof zich van een bron?
Kortom: een project waarbij het mogelijk wordt gemaakt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Veenendaal allerhande zaken uit hun leefomgeving te meten, te interpreteren en te verwerken met een directe toepassing.
Ziet u ook mogelijkheden voor dit project, of bent u juist benieuwd wat we te bieden hebben? Dan bent u ook van harte welkom op het Ichthus College van 15:00 tot 17:00. Aanmelden kan via deze link. Nodig gerust ook anderen uit! Met name docenten van VO en PO uit de Foodvalley, maar ook vertegenwoordigers van bedrijven en beleidsmedewerkers die zich bezig houden met klimaat en aanverwante zaken zullen hier mogelijkheden zien. Wie weet kunnen we samen een traject opzetten waarbij de leerling leert en u profiteert!

In de aanloop naar de lancering is het ook tijd voor een mooi logo en andere kunst. Het logo van de website en reclamemateriaal dat her en der zichtbaar wordt, is gemaakt door Annerinda Cornet. Hartelijk dank!

Categories: DesignUpdate

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *