Op deze pagina staat informatie voor gebruikers van de kastjes: waar hang je hem het beste op, hoe lees je de meetgegevens uit en hoe laad je het kastje op?

Ophangen

Je kastje heeft achterop een klittenband. Deze kun je gebruiken om je kastje aan bijvoorbeeld een regenpijp, schutting of boom op te hangen.
Let op! Aan de voorkant zitten allemaal gaten: deze mogen uiteraard niet vollopen met water en aan de achterkant zit juist een zonnepaneeltje. Hang het zonnepaneel dus naar boven en zo goed mogelijk in de zon om de accuduur te verbeteren. Zet hem niet op een vlakke ondergrond, want dan kan (regen)water via de gaten naar binnen lopen.
Hoe hoger het kastje hangt, hoe beter het bereik. Het mooiste is dus een regenpijp op de eerste of tweede verdieping of een hogere boom!

Uitlezen

Op deze website is een kopje “Meetgegevens”. Als je daar naartoe gaat, zie je een lijstje met alle kastjes. Klik op hetzelfde nummer als op je kastje staat om je kastje uit te lezen. Je ziet een overzicht van alle sensoren in je kastje. Als je bij een ‘widget’ op het symbooltje van een grafiek klikt, kun je terugkijken naar de metingen van een bepaalde periode. Ook kun je hier zien wanneer er voor het laatst een waarde is ontvangen van je kastje.

Opladen

Als je langere tijd (bijvoorbeeld een paar uur of aantal dagen) geen nieuwe waarden meer ziet is je kastje waarschijnlijk leeg. (Als er nog nooit een waarde is ontvangen sinds jij het kastje hebt is er waarschijnlijk slecht bereik.) Om het kastje op te laden haal je hem naar binnen en laat je hem aan staan! Als het kastje niet aan blijft staan laadt de accu ook niet op.
Gebruik een telefoonoplader of iets anders met een USB-poort voor de ene kant van de kabel; de andere kant sluit magnetisch aan op de aansluiting links van de groene en rode knop. Als het goed is gaan in het kastje een groen en oranje lampje branden; check anders of de kabel wel goed aansluit aan de magnetische kant.
In principe gaat het oranje lampje uit zodra de accu helemaal opgeladen is, maar dat kan lang duren. Als het kastje een hele dag (24 uur) aan de oplader gelegen heeft kan hij er voorlopig wel weer tegenaan!