Ophangen

  • Zorg dat het kastje binnen je eigen (achter)tuin hangt. Niet zomaar langs de weg: dan is het wel erg makkelijk voor een willekeurige dief...

  • Hang het kastje zo hoog mogelijk op! Hoe hoger, hoe beter het bereik. Denk bijvoorbeeld aan een regenpijp, boom of schutting. Je kunt het kastje bevestigen door de klittenband uit de lus te halen, om de paal te halen en dan weer door de lus vast te maken.

  • Let op! Aan de voorkant zitten allemaal gaten: deze mogen uiteraard niet vollopen met water. Zet hem niet op een vlakke ondergrond, want dan kan (regen)water via de gaten naar binnen lopen.

  • Aan de achterkant zit juist een zonnepaneeltje. Hang het zonnepaneel dus naar boven en zo goed mogelijk in de zon om de accuduur te verbeteren.

Uitlezen

  • Scan de QR-code op het kastje om direct naar de pagina van jouw kastje te gaan.

  • Of: op deze website zijn kopjes "MJLO xx-xx". Zoek hetzelfde nummer als op je kastje staat om jouw gegevens te zien.

Opladen

Als je langere tijd (bijvoorbeeld een paar uur of aantal dagen) geen nieuwe waarden meer ziet is je kastje waarschijnlijk leeg. (Als er nog nooit een waarde is ontvangen sinds jij het kastje hebt is er waarschijnlijk slecht bereik.) Om het kastje op te laden neem je hem mee naar binnen en laat je hem aan staan! Als het kastje niet aan blijft staan laadt de accu ook niet op.
Gebruik een telefoonoplader of iets anders met een USB-poort voor de ene kant van de kabel; de andere kant sluit magnetisch aan op de aansluiting links van de groene en rode knoppen. Als je het goed doet, gaat in het kastje een groen en oranje lampje branden; check anders of de kabel wel goed aansluit aan de magnetische kant.
In principe gaat het oranje lampje uit zodra de accu helemaal opgeladen is, maar dat kan lang duren. Als het kastje een hele dag (24 uur) aan de oplader gelegen heeft kan hij er voorlopig wel weer tegenaan!